Vraag en antwoord

 • Past Noets in een glutenvrij dieet?

Wij raden Noets niet aan bij coeliaki. Noets is wel arm aan gluten en kunnen bij lichte klachten zoals opgeblazen buik en kramp na eten van gewoon brood verlichting geven of zelf voorkomen.

 

 • Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen van mijn bestelling, is mijn bestelling wel doorgekomen?

Soms komt de bevestigingsmail terecht in uw map ongewenst, of in uw spam. Kunt u uw bevestiging niet vinden, mail dan naar info@noets.nl en vermeld als het kan uw bestelnummer.

 

 • Welke stand is aan te raden, hetelucht of gewoon onder&boven-warmte?

Het beste bak je een Noets in een hetelucht oven op 170 graden. Niet elke oven is even warm bij dezelfde stand, een heteluchtoven is doorgaans wat warmer, maar een combi-oven weer wat koeler.
Voor boven en onderwarmte of combioven adviseren wij iets warmer en/of iets langer in de oven, en altijd het brood uit de vorm halen na het bakken.

 

 • Is het mogelijk per keer de helft van de verpakking klaar te maken? Mijn heteluchtoventje is misschien wat te klein……

Dat is zeker mogelijk. Op 100 gram mix gebruik je 80 ml water. Ook kan de noets goed in cupcakes gebakken worden. Dan de baktijd voor ongeveer de helft inkorten.

 

 • Zitten er in deze mixen broodverbeteraars?

In onze mixen zitten geen broodverbeteraars. Als je goede ingrediënten gebruikt hoeft er niet verbeterd te worden.

 

 • Zit er tarwe in jullie mixen?

Wij gebruiken in geen enkel product tarwe, maar we moeten er wel bij zeggen dat er sporen van tarwe in kunnen zitten.

Dit komt omdat onze ingrediënten bij de leverancier mogelijk in aanraking zijn geweest met tarwe.

Bij een zware tarwe allergie zou ik u onze producten afraden, bij een matig of lichte allergie hebben de meeste mensen geen last als ze Noets eten.

 

 • Zijn de mixen lactosevrij?

De mixen kunnen mogelijk sporen van lactose bevatten.

 

 • Zit er in de mixen gist of suiker?

Er zit geen gist, of suiker in de broodmixen. Wel zit er een klein beetje bakpoeder in de Noets Actief en de Chokos, en natuurlijke suikers uit vruchten in de Goji/Cranberry en de Noets Actief. In de Chokos zit kokosbloesemsuiker.

Als ook de natuurlijke suikers vermeden moeten worden is de Noets Naturel ideaal.

 

 • Kun je het ook invriezen i.v.m. houdbaarheid?

Minstens 5 dagen in de koelkast ( niet daar buiten), en invriezen doen wij zelf per 1 of 2 plakjes, lekker ook in het broodrooster.

 

 • Hoeveel brood haal je uit 1 verpakking?

Je haalt 1 brood uit een mix, waaruit je ongeveer 18 sneetjes snijd, en daar eet je zeker de helft minder van dan van een gewoon brood omdat het erg verzadigd. De voedingswaarde ligt vele malen hoger dan “gewoon” brood. Het is 5 dagen goed te houden in de koelkast, wij vriezen meestal het brood gesneden in.

 

 • Omdat het een zuiver product is heeft het een biologische certificaat?

Ongeveer de helft is biologisch, we proberen ook zo duurzaam mogelijk te bestellen. Als bv iets biologisch uit China, ook niet biologisch uit Duitsland kan komen zullen we dat doen. Duurzaam en betaalbaarheid staan ook hoog in het vaandel.

 

 • Ik vind de mixen best wel duur?

Als je het vergelijkt met een normaal brood lijkt het duur inderdaad, maar je eet er zeker twee keer minder van omdat het erg vult, en dat scheelt ook in beleg. Dus in werkelijke kosten is het maar iets duurder. Daarnaast zitten er geen “leeg” tarwemeel in, maar puur en alleen noten, zaden en vruchten, de voedingswaarde is dus veel en veel hoger.

 

 • Kan Noets in een broodmachine?

In onze mixen zitten geen rijsmiddelen. Rijzen en kneden is niet nodig. Aan onze mixen voeg je water, 3 eetlepels olie en eventueel zout toe. Even goed mengen. Dit is voldoende om na een uur een heerlijke verse Noets gebakken te hebben.
Tip van een klant met het bakken van een noets in een broodbakmachine:
Mijn ervaring is dat als je het kneedmes uit de broodbakmachine haalt dat het onwijs goed gaat met bakken. Machine op Bake off only. Temperatuur hetzelfde Tijd 10 min extra, dit had ik op gevoel gedaan om dat het dikker is als in een gewone vorm.

 

 • Past dit ook in een atkinsdieet?

de Noets Naturel en de Goji/Cranberry past uitstekend in een Atkins/ Soutbeach dieet, of bv Dr. Frank.
Het bevat zelfs minder koolhydraten dan het koolhydraat arme brood wat je bij de bakker kan kopen.
Het zit vol eiwit en plantaardige vetten die verzadigen en die samen met het hoge vezelgehalte de bloedsuikerspiegel stabiel houd.
De Noets Actief is juist hoog in koolhydraten voor sport en bezigheid, om snel en langdurig energie te hebben, deze is dus juist niet geschikt voor Atkins.

 

 • Binnenkant vochtig na het bakken van actief.

Al onze mixen blijven inderdaad iets vochtig als je ze in de vorm af laat koelen, ook kan het nodig zijn de oven iets hoger te zetten.
Niet elke oven is even warm bij dezelfde stand, een heteluchtoven is doorgaans wat warmer, maar een combi-oven weer wat koeler.
Iets warmer en/of iets langer in de oven, en het brood uit de vorm halen na het bakken laat het iets minder vochtig zijn.