Recepten

Noets Brood en Cake:

noets

Het basisrecept voor al onze mixen:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng naar wens 5-10 gram zout door de broodmixen. Voor de Actief, Chokos, Stoet, Pimpinella en Kurkuma een snufje zout.
Voeg er 400 ml water en 3 eetlepels olie aan toe. Een extra eitje toevoegen aan de mixen kan ook. Het vocht moet geheel zijn opgenomen met de mix.
Voeg eventueel nog een heel klein beetje water toe. Het wordt geen deegbal.
Vul een bakvorm met bakpapier (zie onze keramische bakvorm in de webshop) met het mengsel.
Druk de bovenkant goed aan (niet bij de Actief, Chokos, Kurkuma, Dadel-Vijgen, Stoet, Pimpinella en Peuldermix) bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
Bak brood of cake in het midden van de oven in 6o minuten.
Laat het brood volledig afkoelen voordat het wordt aangesneden.

Muesli vruchten vezelrepen

350 gr. Noetsli vruchten
80 gr. Noets Fruitig
125 gr. boter
75 gr honing
50 gr kokosbloesemsuiker
Boter met de honing smelten en de overige ingrediënten erdoor heen roeren. Op een bakplaat met
bakpapier storten en goed aandrukken. Velletje bakpapier er over heen leggen en 20 min in een voorverwarmde oven van 180 graden. Helemaal af laten koelen en in repen snijden.

 

Appel crumble

Voor de crumble:

75 gr. Noets Fruitig
75 g. Noetslie vruchten
65 gr. boter

Voor de vulling:
500 gr appels is stukjes
2 eetl. rozijnen
2 theel. kaneel

De Fruitig en Noetsli en de koude boter mengen met de hand of 2 messen tot kleine stukjes.
Appels mengen met de kaneel en de rozijnen.
Doe de vulling is een ovenschaal en verspreid de crumble erover heen. Plaats voor 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Wintercake Pimpinella met citrusvruchten:

Ingrediënten:

1 Pimpinellamix
1 bloedsinasappel
3 mandarijnen
1 citroen of limoen

Bereidingswijze:

Voor deze cake kan je alle soorten citrusvruchten gebruiken. Ananas is ook lekker erbij. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de vruchten in plakken en haal voorzichtig de schil eraf. Maak een mooie compositie op de bodem van een taartvorm. Maak de pimpinella mix en schenk deze over de vruchten heen. Deze is gemaakt in een vorm van 26 cm. De baktijd van de cake is dan 30 minuten.

 

Gevulde portobello met 12 kruiden brood en geitenkaas

Ingrediënten:

4 portobello ‘s
125 gr geitenkaas
1 ui
1 broccoli
1 teentje knoflook
2 sneeën 12 kruidenbrood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de portobello ’s schoon met papier en verwijder het steeltje. Snij deze fijn en fruit ze mee met de knoflook en ui. Voeg de fijngesneden broccoli toe en laat deze beet gaar worden. Snij de 12 kruiden brood in blokjes en bak dit even mee in het mengsel. Bestrijk de portobello ‘s met olijfolie en vul ze met het mengsel. Kruimel de geitenkaas erover heen en bak de portobello ‘s af in 10-15 minuten in de oven.

Gevulde pompoen met 12 kruiden brood en geitenkaas

Ingrediënten:

1 middelgrote pompoen
75 gr geitenkaas
1 ui
2 tomaten
1 teentje knoflook
3 sneeën 12 kruidenbrood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol de pompoen uit. Verwijder de pompoenpitten en de draden. Snij een plakje weg aan de onderkant zodat de pompoen stevig blijft staan. Zet de pompoen voor ongeveer 40 minuten in de oven. Fruit de ui en knoflook. Voeg de eventueel ontvelde tomaten  en het vruchtvlees uit de pompoen in blokjes erbij. Laat dit op een laag vuur langzaam gaar worden. Snij de 12 kruiden brood in blokjes en bak dit even mee in het mengsel. Kruimel de geitenkaas erover heen en vul de pompoen met het mengsel.

Nasi Goreng (maar dan anders)

Smeer pindakaas op de Goreng Noets.
Met een frisse salade en gebakken uitje en eitje.

Feeststol met de Vruchten Stoet mix:

Mix aanmaken met 300 ml water, 3 eetlepels olie, 1 ei en snuf zout.
5 minuten laten staan.
Bakpapier bestrooien met een beetje bloem en daar het deeg op storten.
Maak een ovaal van het deeg en rol het uit. De boven en onderkant iets dikker laten.
Vullen met spijs net boven de onderste dikke rand en met behulp van het bakpapier dubbel vouwen.
40 tot 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170 graden.
Afstrijken met roomboter en eventueel bestrooien met poedersuiker en amandelschaafsel.

Spijs:

125 gram suiker(kan ook kokosbloesemsuiker zijn)
125 gram amandelstiften
25 ml water
Eventueel citroensap
Suiker en amandelen mengen in een keukenmachine of met een staafmixer.
Water en citroensap toevoegen tot dat het een homogene massa is.
In keuken folie oprollen en in de koelkast enkele uren laten liggen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Noets Kurkuma-Vanille vruchten kerstcake:

kerstcake

Bak de Kurkuma zoals recept hierboven en gebruik als topping bijvoorbeeld gesmolten witte chocolade.
Gebruik verse vruchten zoals frambozen, blauwe bessen en granaatappelpitjes.
Decoreer hiermee de cake en voor een winters effect (met een zeefje) bestrooien met poedersuiker.
Hier en daar een paar blaadjes munt maakt de kerstcake helemaal af. Kan ook goed een dag van tevoren gemaakt worden.
Serveer bij de cake eventueel een toefje slagroom.

 

 

 

Noets Chokos vruchten Kerstcake:

Kerstcake chokos

Bak de Chokos zoals recept hierboven en gebruik als topping bijvoorbeeld gesmolten witte chocolade.
Voeg eventueel stukjes peer en stukjes pure chocolade toe.
Gebruik verse vruchten zoals frambozen, blauwe bessen en granaatappelpitjes.
Decoreer hiermee de cake en voor een winters effect (met een zeefje) bestrooien met poedersuiker.
Hier en daar een paar blaadjes munt maakt de kerstcake helemaal af. Kan ook goed een dag van tevoren gemaakt worden.
Serveer bij de cake eventueel een toefje slagroom.

 

 

 

 

 

 

 

Noets Crackers:

Alleen geschikt voor de Naturelmix.

11174857_10204429348595975_9066515035027031464_n

Oven

Neem 1 of 2 volle eetlepels Noets Naturel broodmix, wat zout en voeg al roerende wat (kokend) water toe tot een smeuïg geheel. Smeer het mengsel uit op bakpapier. Baktijd 20-40 minuten op 170 graden afhankelijk van de dikte en van je oven. De crackers zijn goed als ze droog en krokant zijn.

 

 

 

 

 

Noets Croutons:

Snij blokjes van de Noets Naturel. Vermeng ze eventueel met peper, zout en kruiden.
Doe wat olie in de pan en bak ze knapperig bruin.
Heerlijk op een salade, roerei of soep.

 

 

 

 

Noets Paneermeel:

witlof ham-kaas

Gebruik Noets Naturel (eventueel gekruid) als paneermeel voor over je gerechten.

 

 

 

 

 

 

Noets Pannenkoek:

pannenkoek theedoek

5 eetlepels Noets Naturel -beetje zeezout (keltisch)
scheutje kokosmelk (of melk naar keuze)
1 ei
Beslag kloppen en dan 1 grote pannenkoek van bakken met geitenkaas, of wat je maar wilt.

 

 

 

 

 

 

Noets Quiche
De bodem:

8

Meng 250 gram Noets Naturel met 200 ml water en 2 eetlepels olie.
Maak het mengsel plat tussen twee bakpapiertjes eventueel met een deegroller.
Bekleed hier een willekeurige vorm mee.
Vul hierna met ingrediënten die je lekker vind. 20 tot 30 min in de oven en klaar is de quiche.

Quiche met broccoli en gerookte zalm:

Ingrediënten:
1 stronkje broccoli in roosjes
2 eieren
200 ml volle room
1 koffielepel gedroogde dille
200 g gerookte reepjes zalm

Kook de broccoli 5 minuten. Laat goed uitlekken.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper, zout en dille.
Verdeel de zalmreepjes over de bodem. Giet het eiermengsel erover.
Leg hierop de broccoli. Bak de quiche 30 minuten op 170 graden in de oven.

Quiche Pompoen Courgette Kurkuma (vegetarisch):

(zie voor de bodem recept bodem Quiche)
Ingrediënten:
250 g courgette
3 eieren
200 g pompoen geschild en geraspt
1 bol mozzarella in blokjes
1 eetlepel kurkuma

Snijd 150 g courgette in kleine blokjes en snijd de overige 100 g in dunne plakjes. Klop de eieren los in een grote kom en voeg hier de courgette, pompoen, mozzarella en kurkuma aan toe. Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Schep de vulling over de bodem en bedek de quiche met de overgebleven plakjes courgette. Bak de quiche op 170 graden in 30 minuten.

Noets Poffertjes

Poffertjes

2 bananen
4 eieren
100 gram Noets Naturel of Goji-Cranberry broodmix
scheutje amandelmelk
(optie eetlepel palmsuiker, of kokosbloesemsuiker)
Alles in de blender en bakken maar!

 

 

 

Noets vegetarische burgers

Naturel mix met toevoeging van een ei, ui en geraspte kaas heerlijke Noets kaas-ui schijven gebakken op de grill.

Naturel mix met toevoeging van een ei, ui en geraspte kaas heerlijke Noets kaas-ui schijven gebakken op de grill.

 

 

 

 

 

 

Tips Naturelmix

Verrijk de mix door er groenten, kruiden, ui, salami, geitenkaas, rauw ei of spekjes er door heen te mengen.
Oude kaas met verse peper
Geitenkaas, tijm en honing
Zongedroogde tomaatjes, olijven en salami
Broccoli met knoflook en geraspte kaas

Omdat het brood een uur de oven in gaat kunnen deze ingrediënten zonder vooraf te koken of te bakken aan de mix worden toegevoegd.

Tulband Naturel

Tulband Naturel

Tips Goji Cranberrymix

Verrijk de mix door er vers fruit aan toe te voegen, banaan, ananas, appeltje.
Appeltje met kaneel
Amandelen en koekkruiden

Goji-Cranberry Muffins

goji-cranberry muffins

11350757_10204542922235245_6889259647288633940_n

Crackers van de Goji-Cranberry mix belegd met banaan,pindakaas en pure choco hagelslag!!

Tips Chokos Cakemix

Chokos met frambozenkwark

10835114_921748901214065_2246382689411828442_o

Springvorm 24 cm.
Chokos bakken, korter dan normaal. Halveren als de cake afgekoeld is.
500 ml kwark
250 ml slagroom
500 gram vruchten frambozen of kersen (kan ook diepvriesvruchten zijn)
100 gram kokosbloesemsuiker
7-8 blaadjes bio gelatine
Kokosbloesemsuiker verwarmen met 2 eetlepels water, gelatine weken in koud water en oplossen in warme suiker. Kwark kloppen. Slagroom kloppen in andere kom (samen mengen) en al roerend de iets afgekoelde suiker met gelatine door kloppen/roeren. Vruchten toevoegen en voorzichtig door spatelen. Een laag cake op springvorm, laagje kwark, laag cake en weer laagje kwark. Opstijven in koelkast en….eet smakelijk!

Chokos muffins

Chokosmuffins

Chokos aardbei, yoghurt saliebloesemtaart

Chokos, yoghurt, aarbeien saliebloementaart

Chokos met ricotta en home made advocaat
onder heerlijke verse rabarber en witte
chocoladesnippers met gedroogde appeltjes.

Chokos rabarber

Tips Actief

Actief

Actief scone yoghurt blauwe bessen

Scone Actief

Muffin van de Actiefmix naar smaak gezoet met kokosbloesemsuiker en verrijkt met walnoten en kokossnippers. Smaakt nu als een scone en is heerlijk met yoghurt en bessen.

 

groente fruit

vloerbroodjes