Gepost op

Noets Brood en Cake

broodvervanger caker zonder ei
Noets brood en cake

 

Het basisrecept voor al onze mixen, lekker makkelijk en nooit meer vergissen:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng naar wens 5-10 gram (bakkers)zout door de broodmixen. Voor de Actief, Chokos, Stoet, Pimpinella en Kurkuma een snufje zout.
Voeg er 400 ml water en 3 eetlepels (olijf)olie aan toe. Een extra eitje toevoegen aan de mixen kan ook. Het vocht moet geheel zijn opgenomen met de mix.
Voeg bij de vezelmixen eventueel nog een heel klein beetje water toe. Het wordt geen deegbal.
Vul een bakvorm met bakpapier (zie onze keramische bakvorm in de webshop) met het mengsel.
Druk bij de vezelmixen de bovenkant goed aan, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel, bij de andere mixen hoeft dit niet.
Bak het brood of cake in het midden van de oven in 6o minuten.
Laat het brood volledig afkoelen voordat het wordt aangesneden, of je moet echt niet kunnen wachten! 😉

Bewaren:

Bewaren doe je minimaal 5 dagen in de koelkast in een afgesloten verpakking of eventueel in sneetjes invriezen.
Daarna even in een broodrooster is helemaal heerlijk.

Meer info:

Wil je meer recepten voor Noets brood en cake, kijk dan eens naar ons nieuwe Noets-recepten boek en combineer deze met één van onze voordeelpakketten in Kh-arm, kcal-arm (cake zonder ei en boter en toch lekker smeuïg) of gewoon rijker brood!

Ken je Noets nog niet kijk dan eens naar ons kennismakingspakket.